BerBueNo DenGan IkLan NuFfNang...JoM KliK !!

Pelanggan Muka Buku Ini

Sign by Danasoft - For Backgrounds and Layouts

Sign by Danasoft - Get Your Sign

Wednesday, 7 December 2011

Kisah Seram

Kisah benar...(Seram) jadikan iktibar...


Semoga menjadi ikhtibar utk kita semua...

Kisah ini berlaku di sebuah perkampungan kecil di Pahang pada tahun1998.Ianya diceritakan oleh Salleh kepada penulis untuk pedoman semua pembaca budiman.


Kisah berlaku di sebuah pekan yang bernama Kampung Pulau Tawar,Jerantut . Seorang lelaki yang bernama Omar (nama benar dirahsiakan bagi menjaga nama baik keluarga tersebut).

Omar adalah seorang bomoh di kampung tersebut. Beliau merupakanseorang bomoh yang agak disegani oleh kerana setiap kali apabila beliau mengubati setiap penyakit yang pelik , beliau akan berjaya.


Satu hari diwaktu senja ada seorang budak melalui rumah Omar. Budak itu adalah Salleh pencerita kisah ini. Salleh terdengar seseorang sedang bercakap dalam bahasa yang agak pelik dan tidak pernah didengarinya sebelum ini. Salleh cuba mengendap dari celah lubang dinding yang agakusang.

Beliau melihat Omar bercakap mengadap sekeping cermin.Oleh kerana lubang tersebut agak kecil Salleh tidak nampak keseluruhan cermin tersebut. Salleh cuba mencari lubang yang agak besar.

Akhir nya dia ketemu, dia mengintai dan melihat bayangan pada cermin tersebut bukan lah Omar tetapi sebatang tubuh yang sungguh ngeri wajahnya.Matanya kelihatan tersembul dan pipinya kelihatan berlubang. Tubuh makhluk itu dibaluti oleh kain putih yang berwarna coklat seperti warna tanah.

Tiba-tiba Salleh melihat mahkluk itu seperti memandang kearahnya. Bulu romanya meremang. Tanpa membuang masa Salleh terus melarikan diri.

Sampai saja dirumah beliau terus menemui bapanya dan menceritakan kepada bapanya. Bapanya sekadar tersenyum seraya memberitahu dia sudah lama mengetahui perihal Omar...

Bapanya mengatakan bahawa Omar menggunakan hantu peliharaanya untuk merasuk orang dan apabila orang tersebut sakit beliau akan datang dan mengubati orang tersebut. Dengan cara ini beliau akan lebih mendapat duit dan orang kampung akan menghormatinya.

Bapanya berkata dia hanya menunggu masa untuk membuktikan pada orang kampung.

Pada malam tersebut Salleh berasa seperti tidak sedap badan,
tubuhya seperti merasa lemah. Mungkin kerana terkejutkan peristiwa yang dilihatnya tadi membuatkan dia rasa begitu kata hatinya.

Selepas makan Salleh terus masuk tidur. Apabila dia cuba hendak melelapkan mata dia terbau seperti bau bangkai di dalam biliknya. Dia cuba membuka mata nya tetapi berasa amat berat sekali... Salleh pun cuba menjerit untuk memanggil bapanya tapi suara tersekat dikerongkong sahaja.

Dia cuba membaca ayat suci yang diingatinya. Akhirnya dia dapat berteriak memanggil bapanya. Kemudian dia pengsan.

Apabila dia membuka matanya dia dapati rumahnya penuh dengan orang dan mendengar orang menyebut nama Omar. Dia melihat bapanya menghampiri nya sambil terseyum dan berkata sabar segalanya telah berakhir.

Dia kembali terlelap. Pagi besok nya apabila dia sedar dia melihat bapanya berjalan diiringi ibunya dengan pakaian seperti orang ingin kemasjid. Dia menanya bapanya apa yang berlaku.

Bapanya menjawap nanti dia akan ceritakan sebelum itu kita pergi menziarahi kubur Omar. Salleh terkejut mendengarnya dan penuh dengan persoalan bermain dibenaknya sambil mengorak langkah kebilik mandi.

Setelah segalanya selesai dia pun mengikuti bapanya.Sesampai ditanah perkuburan dia melihat orang sedang mengali kubur. Tiba tiba dia terdengar orang didalam lubang menjerit .... apa ni!!!Salleh berlari untuk melihat tetapi dihalang oleh bapanya Salleh cuma melihat dari jarak beberapa kaki dari kubur tersebut.

Dia melihat orang-orang dewasa seperti mengangkat sesuatu. Melihat dari mimik muka mereka benda yang kelihatan seperti UBI yang sangat besar .Jadi sesiapa yang ingin beli UBI tersebut bolehlah menghubungi saya di talian tak bebas tol : 1 300 7525

Kerepek Ubi Pedas - RM 2.00 sebungkus

Kerepek Ubi Masin - RM 2.30 sebungkus

Kerepek Ubi - RM 1.50 sebungkus

Kerepek Ubi Mentah - RM 0.50 sebungkus

Penghantaran boleh dibuat kerumah anda.Cukai perkhidmatan sebanyak 10%akan dikenakan. UBI...... UBI... SAPER NAK BELI UBIIIII.....

No comments:

Post a Comment

i love camera's

i love camera's
my habit sometimes